Случаите със заразени от коронавирус се увеличават стремгалво в последните дни

...
Случаите със заразени от коронавирус се увеличават стремгалво в последните дни
Коментари Харесай

Съвети за коронавирус, на които не трябва да вярвате

 Случаите със инфектирани от ковид се усилват стремгалво в последните дни и в същото време страхът от неизвестността ни кара да се вслушваме във всевъзможни препоръки. Независимо дали четете публикации онлайн, или слушате препоръки от близки, следвате инфлуенсъри в обществените мрежи или пък се доверявате на немедицински лица за предварителната защита на зараза с ковид, би трябвало да знаете, че сред всички техни препоръки множеството най-вероятно са неправилни.

Az-jenata.bg ви демонстрира нездравословни здравни препоръки, които могат освен да покачат риска от същинска болест, само че и могат да влошат цялостното ви здраве.

1. Не тренирай, когато си под стрес. Това стресира още повече тялото.

Този мит, обвързван с имунната система, е необятно публикуван. Той обаче не е напълно неправилен. Редовните извършения са значими за здрава и мощна имунна система, както и за повече изцяло здраве.

Тренировките стават нездравословни и рискови за здравето, имунитета и напрежението в тялото, когато са прекомерно интензивни и изтощаващи. Тогава организмът не съумява да компенсира възпалението от тях и в същото време офанзивите на разнообразни вируси и патогени.

2. Използвай кърпички с белина върху тялото си. Само по този начин ще се дезинфекцираш изцяло.

Мокри кърпички, напоени с сходни дезинфекциращи субстанции, са рискови за здравето и кожата. Те са предопределени само за приложение върху посочени от производителя повърхности и никога не би трябвало да се ползват върху кожата.

3. Пръскай се със алкохол или хлорен разтвор, с цел да дезинфекцираш тялото си.

Алкохолните и хлорните разтвори не могат да се ползват върху кожата и тялото по простата причина, че я повреждат. А това я прави уязвима към инфекции, т.е. има таман противоположния резултат на този, който задачите. За да дезинфекцирате тялото си, е задоволително да миете ръцете и тялото си усърдно със сапун и топла вода. Останалото крие заплаха за здравето. 

4. Взимай гореща вана, с цел да предотвратиш болест с ковид.

Сред ширещите се легенди, свързани с инфекцията от ковид, е и мнимото му ликвидиране посредством гореща вана. Не съществуват медицински и научни доказателства, че този вирус може да бъде погубен с гореща вода.

5. Яж чесън против ковид.

Чесънът е извънредно потребен. Той е натурален естествен антибиотик, който може да увеличи имунните отбрани. За страдание обаче няма безусловно никакво научно доказателство досега, че потреблението на огромни количества чесън може да предотврати болест в рисковия вирус. Би било прелестно, в случай че можеше да се случи.

6. Промивай носа си с физиологичен разтвор по няколко пъти дневно.

Според някои неправилни и даже рискови легенди, с цел да се предпазите от болест, е нужно да промивате носа с разтвор от вода и морска сол. СЗО още веднъж афишира това за мит и не застава зад това изказване.

7. Пий вода на всеки 15 минути, с цел да отмиеш вируса.

Добрата хидратация на тялото е от извънредно значение за здравето и предварителната защита на навлизането на патогени в тялото. Факт е, че пресушените лигавици са по-податливи на вирусни частици, само че това не анулира обстоятелството, че отмиването на ковид посредством пиянство на вода е невероятно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР